"Идеал Стандарт - Видима" разкрива около 200 работни места в Горна Оряховица и Левски

956
Заради липса на работна ръка в Севлиево най-големият производител на санитарна арматура в Европа - "Идеал Стандарт - Видима" изнася част от производството си и открива два цеха в градовете Левски и Горна Оряховица. Това съобщи за БТА инж. Красимир Копчев, изпълнителен директор на българско-американската фирма.

В Левски и Горна Оряховица ще бъдат разкрити около 200 нови работни места, допълни Копчев. Фирмата ще инвестира в закупуването на машини и оборудване за новите цехове, които ще заработят през септември. В тях ще се произвежда санитарна арматура, както във "Видима".

В "Идеал Стандарт - Видима" работят 2400 души, от началото на годината са разкрити 150 нови работни места, а трябват още хора за производството, каза Копчев. Той обясни, че пазарът на труда в Севлиево се стеснява, тъй като двата българско-американски завода постоянно наемат хора.

По думите на изпълнителния директор в двата завода работят 4 хиляди души и още хиляда са заети във фирмите, обслужващи и допълващи производството на санитарна керамика и арматура. 1500 от тях са от други близки населени места - Габрово, Велико Търново.

Красимир Копчев информира, че "Идеал Стандарт - Видима" на всеки 5 години удвоява производството си. През 2006 година е постигнат ръст от 23 на сто спрямо предходната година, а за седемте месеца на тази година ръстът на производството е 11 на сто.

Както БТА информира, на 23 юли в централата на корпорация "Американ Стандарт" е била осъществена сделка по продажбата на бизнеса за бани и кухни. Купувач е станал частният американски инвестиционен фонд "Бейн Кепитал", който е платил за направлението бани и кухни 1,755 милиарда долара.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg