"Идеал Стандарт - Видима" разкрива около 200 работни места в Горна Оряховица и Левски

1003
Заради липса на работна ръка в Севлиево най-големият производител на санитарна арматура в Европа - "Идеал Стандарт - Видима" изнася част от производството си и открива два цеха в градовете Левски и Горна Оряховица. Това съобщи за БТА инж. Красимир Копчев, изпълнителен директор на българско-американската фирма.

В Левски и Горна Оряховица ще бъдат разкрити около 200 нови работни места, допълни Копчев. Фирмата ще инвестира в закупуването на машини и оборудване за новите цехове, които ще заработят през септември. В тях ще се произвежда санитарна арматура, както във "Видима".

В "Идеал Стандарт - Видима" работят 2400 души, от началото на годината са разкрити 150 нови работни места, а трябват още хора за производството, каза Копчев. Той обясни, че пазарът на труда в Севлиево се стеснява, тъй като двата българско-американски завода постоянно наемат хора.

По думите на изпълнителния директор в двата завода работят 4 хиляди души и още хиляда са заети във фирмите, обслужващи и допълващи производството на санитарна керамика и арматура. 1500 от тях са от други близки населени места - Габрово, Велико Търново.

Красимир Копчев информира, че "Идеал Стандарт - Видима" на всеки 5 години удвоява производството си. През 2006 година е постигнат ръст от 23 на сто спрямо предходната година, а за седемте месеца на тази година ръстът на производството е 11 на сто.

Както БТА информира, на 23 юли в централата на корпорация "Американ Стандарт" е била осъществена сделка по продажбата на бизнеса за бани и кухни. Купувач е станал частният американски инвестиционен фонд "Бейн Кепитал", който е платил за направлението бани и кухни 1,755 милиарда долара.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...