Изготвянето на работния проект за Дунав мост 2 е към своя край

483
Изготвянето на работния проект за Дунав мост 2 е към своя край

Ефективната работа по изграждането на втория мост в българо-румънския участък над река Дунав ще стартира след окончателното изготвяне на работния проект на съоръжението и утвърждаването му от инженера.

В изпълнение на договора за проектиране и строителство на новия мост при градовете Видин-Калафат, изпълнителят „ЕФ Си Си” вече е готов с плана за качество при проектирането и критериите за проектиране на мостовото съоръжение. Документацията е предоставена за одобрение на инженера – консорциум на фирмите „Инжероп” и „Хай-пойнт Рендел”.

Паралелно с това продължава активната работа по финализирането на техническия проект на моста и по специално в частта за изграждането на фундаментите. Инженерът вече е съгласувал и хидравличния модел на моста, който е ключов фактор за безопасността и сигурността на съоръжението

В началото на март беше завършено изграждането на „селището на строителите” и приобектовата лаборатория. Осигурени са телекомуникационни връзки, електроснабдяване и водоснабдяване. Инженерите и строителите вече ползват помещенията, за да извършват своите задължения по подготвителните работи за същинското строителство. До дни се очаква да бъде доставена лабораторната техника за проверка на качеството на строителните материали.

Изграденият модерен бетонов център ще заработи до края на месеца, който се намира на втората площадка, и ще произвежда готови конструктивни елементи от стоманобетон. Тя е разположена върху 1 800 дка в Свободната икономическа зона Видин. Открити са 35 работни места за български граждани. Подготвя се и специално корабно гнездо за баржите, които ще превозват бетонните елементи до обекта.

В ход е строителството на нов транспортно-логистичен център, който ще осигурява поддръжката и експлоатацията на съоръжението. В същата сграда ще се намира и бъдещия информационен център. Планира се откриването му да бъде през месец октомври 2008 г.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg