Клиенти на "Топлофикация-София" получават съвети при покупка на топлофицирани жилища

974
Клиенти на

Клиентите на "Топлофикация София"АД могат получат от експертите на дружеството съвети при покупко-продажбата на топлофицирани жилища в София. Това съобщиха на БТА от дружеството.

Всеки желаещ да закупи апартамент с централизирано топлоподаване има възможност да провери дали продавачът на жилището е издължил всички сметки за парно и топла вода и дали няма заведено съдебно дело за просрочени задължения към "Топлофикация София"АД, поясняват от пресцентъра.

Дружеството изпраща на клиентите си ежемесечно съобщение с информация за размера на просрочените задължения. Купувачът трябва да изиска съобщението за последния месец преди сделката, който удостоверява, че задълженията са изплатени, уточняват експертите.

От "Топлофикация София"АД съветват в предварителния договор за покупко-продажба като отделна клауза да бъде включено споразумение за уреждане плащанията на просрочените сметки.

В случай че сделката с жилището се извършва по време, когато все още не е пристигнала изравнителната сметка за изминалия отоплителен сезон, старият и новият собственик трябва да подпишат и заверят пред нотариус споразумителен протокол, който задължава един от двамата с плащането на годишната изравнителна сметка.

Клиентите могат да се запознаят с общите условия за продажба на топлинна енергия за битови нужди от "Топлофикация София" АД във всички центрове за обслужване и каси на дружеството, както и на сайта www.toplo.bg.

Дружеството ще предостави експертните съвети на Нотариалната камара, на Службата по вписванията, на агенциите за недвижими имоти и на нотариусите, се посочва в съобщението.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg