КЗК санкционира лечебно заведение в Бургас

720
КЗК санкционира лечебно заведение в Бургас

Комисията за защита на конкуренцията наложи санкция на „СБАЛПФЗ-Бургас" ЕООД, в размер на 2234 лв. за сключен договор в нарушение на чл. 41, ал. 3 и ал. 5 от ЗОП.

КЗК остави без уважение жалбата на „Енко-Е" ЕООД, гр. Бургас срещу решение на управителя на „СБАЛПФЗ-Бургас" за класиране на участниците и избор на изпълнител в процедура за възлагане на малка обществена поръчка с предмет „Закупуване и доставка на храна ежедневно за пациентите в стационара на лечебното заведение".

Съгласно новата разпоредба на чл. 120 б ЗОП, жалба срещу решението за определяне на изпълнител спира процедурата за възлагане на обществена поръчка до окончателното решаване на спора, освен когато е допуснато предварително изпълнение.

Предвид обстоятелството, че към датата на сключване на договора в КЗК е постъпила жалба срещу решението за класиране на участниците и избор на изпълнител, то сключеният договор е в нарушение на чл. 41, ал. 3 от ЗОП.

Според разпоредбата на чл. 122г, ал. 5 от ЗОП, когато се установи, че договорът е сключен в нарушение на срока по чл. 41, ал. 3 или преди влизане в сила на решението за определяне на изпълнител (освен ако не е допуснато предварително изпълнение), но не се установят други нарушения на закона, КЗК не отменя решението за определяне на изпълнител, а налага санкция в размер три на сто от стойността на сключения договор.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg