Над 90 услуги по електронен път пуска автомобилната агенция

522
Над 90 услуги по електронен път пуска автомобилната агенция

Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация" пуска до два месеца над 90 административни услуги по електронен път. Това ще стане след реализирането на проекта „Виртуална система за електронно-комуникативна връзка, свързана с административното обслужване на граждани, фирми и организации - външни контрагенти на ИА АА". Той е стартиран на 6 юни 2009 година и ще приключи през месец юни тази година.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Проектът обхваща всички аспекти на дейността на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация", свързани с предоставяне на административни услуги на граждани, фирми и организации, в това число: административно-управленски, нормативни, методически, технически и инструментални.

Проектът е съобразен с изискванията на Закона за електронното управление и Наредбата за електронните административни услуги и има за цел модернизацията на държавната администрация съгласно Стратегията за електронно правителство.

В периода април - май 2010 г. стартира информационната кампания по проекта. Предвижда се организирането на семинари в София, Велико Търново, Варна, Монтана, Благоевград, Стара Загора и Пловдив.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg