Нов шеф на Агенцията за държавна финансова инспекция

802
Нов шеф на Агенцията за държавна финансова инспекция

Със своя заповед, считано от 1 август 2010 година, министърът на финансите Симеон Дянков назначи за директор на Агенцията за държавна финансова инспекция Теменужка Петрова Петкова. Тя заменя на поста досегашния директор на АДФИ Гинка Драганинска, чиито мандат приключва в края на този месец.

Гинка Драганинска ръководи Агенцията в продължение на девет години и ще остане заместник-директор. Министър Дянков поздрави Драганинска за сериозните резултати, постигнати от АДФИ под нейно ръководство.

Теменужка Петкова е служител с над 20-годишен опит в системата на държавния финансов контрол. През 2002 година е назначена на длъжност „държавен вътрешен одитор" в Агенцията за държавен вътрешен финансов контрол, а през 2004 година става началник на отдел „Организация и координация на вътрешния одит по финансово-контролни задачи" в АДВФК.

От юли 2006 година е началник-отдел „Североизточен район за планиране" в АДФИ, а от януари 2007 година е директор на дирекция „Организация и извършване на инспекционната дейност" в АДФИ.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg