НС обсъди промени в Закона за независимия финансов одит

471
НС обсъди промени в Закона за независимия финансов одит

Народното събрание обсъди на заседанието си на 12 юни 2008 г. на първо четене промени в Закона за независимия финансов одит, въвеждащи европейските норми за задължителния одит на годишните счетоводни отчети и консолидираните счетоводни отчети, се съобщава на сайта на Народното събрание.

Измененията са внесени от Министерския съвет с цел привеждането на закона в съответствие с изискванията на Европейския съюз. Промените са свързани с одобряването, придобиването на правоспособност, продължаващото обучение и взаимното признаване на одиторите и одиторските дружества, тяхната регистрация, създаването на система за публичен надзор на регистрираните и въвеждането на система за гарантиране качеството върху дейността им.

Народните представители обсъдиха на първо четене два законопроекта за предотвратяване на конфликт на интереси при лица, заемащи висши държавни или административни длъжности

Парламентът започна обсъждането на първо четене на проекта за промени в Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина. Законопроектът, внесен от Министерския съвет, предвижда право на собственост на аптеки да имат не само магистър-фармацевтите, а и останалите граждани, независимо от образователния си ценз.

Снимка: БГНЕС

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg