Още една компания с глоба от КЗК

721
Още една компания с глоба от КЗК

Комисията за защита на конкуренцията наложи имуществена санкция от 6 940 лв. на Тера Спед ООД, гр. Тетевен и глоба от 2 хил. лв. на Людмила Савова за извършено нарушение по чл. 30 от ЗЗК (отм.).

Производството е образувано по молба на Веслам Шипинг-България ЕООД, гр. Варна. Дружеството претендира, че Тера Спед извършва конкурентна спедиторска дейност, като учредителите са се възползвали от установените търговски контакти на Веслам Шипинг, където са били служители.

След като проучи фактите от производството КЗК установи, че поведението на единия от съдружниците и управител на Тера Спед, Людмила Савова, не отговаря на добросъвестната търговска практика. По време на учредяването на собственото дружеството тя е била на работа във фирмата на молителя и е изпълнявала паралелна дейност като спедиционен посредник там, както и от името и за сметка на Тера Спед, информират от надзорния орган.

Комисията счита, че подобно поведение е недобросъвестно поради това, че като служител във Веслам Шипинг Савова е разполагала с цялата съществена информация, която е използвала за стартирането на собствен конкурентен бизнес със същия предмет на дейност, което, въпреки липсата на изрична законова забрана, е пример за нелоялна конкуренция, се казва още в съобщението на КЗК.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg