Отмениха приватизацията на базата Св. Св. Константин и Елена

1158
Отмениха приватизацията на базата Св. Св. Константин и Елена

Правителството отмени РМС 766/2012 за приватизация на почивна база „Св. Св. Константин и Елена” – Варна. Решението предвиждаше имотът да бъде продаден от Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол чрез публичен търг с явно наддаване.

Днешният акт на Министерския съвет е в резултат на отправеното искане за безвъзмездно предоставяне на почивната база в управление на Министерството на правосъдието за нуждите на Прокуратурата на Република България.

Правителството прие решение за намаляване капитала на „Специализирани болници за рехабилитация – Национален комплекс” ЕАД чрез обезсилване на акции върху част от топлопровода „Чепино” с помпена станция. Водопреносното съоръжение към лечебното заведение не обслужва филиала на държавното дружество във Велинград.

В същото време то е единствената възможност за захранване с минерална вода на шест други обекта в града и трябва да се поддържа в добро техническо състояние. По тази причина правото на собственост върху него ще бъде прехвърлено безвъзмездно на общината, за което местния парламент във Велинград е дал съгласието си.

Помещение за административни нужди получи регионалният офис в Търговище на Комисията за защита от дискриминация. То се намира на първия етаж в административната сграда на ул. „Христо Ботев” в града.

С друго решение на кабинета вещи – публична държавна собственост, намиращи се на територията на летищата в Бургас и Варна, бяха обявени за вещи – частна държавна собственост.

Те са предоставени за управление на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията за нуждите на Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация”, но вече са негодни за употреба и предстои тяхното премахване.

За реализацията на приход за държавния бюджет е предвидено ГД „Гражданска въздухоплавателна администрация” да извърши възмездно разпореждане с вещите, които могат да се използват повторно, като резервни части или като скрап.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...