Отмениха приватизацията на базата Св. Св. Константин и Елена

1052
Отмениха приватизацията на базата Св. Св. Константин и Елена

Правителството отмени РМС 766/2012 за приватизация на почивна база „Св. Св. Константин и Елена” – Варна. Решението предвиждаше имотът да бъде продаден от Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол чрез публичен търг с явно наддаване.

Днешният акт на Министерския съвет е в резултат на отправеното искане за безвъзмездно предоставяне на почивната база в управление на Министерството на правосъдието за нуждите на Прокуратурата на Република България.

Правителството прие решение за намаляване капитала на „Специализирани болници за рехабилитация – Национален комплекс” ЕАД чрез обезсилване на акции върху част от топлопровода „Чепино” с помпена станция. Водопреносното съоръжение към лечебното заведение не обслужва филиала на държавното дружество във Велинград.

В същото време то е единствената възможност за захранване с минерална вода на шест други обекта в града и трябва да се поддържа в добро техническо състояние. По тази причина правото на собственост върху него ще бъде прехвърлено безвъзмездно на общината, за което местния парламент във Велинград е дал съгласието си.

Помещение за административни нужди получи регионалният офис в Търговище на Комисията за защита от дискриминация. То се намира на първия етаж в административната сграда на ул. „Христо Ботев” в града.

С друго решение на кабинета вещи – публична държавна собственост, намиращи се на територията на летищата в Бургас и Варна, бяха обявени за вещи – частна държавна собственост.

Те са предоставени за управление на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията за нуждите на Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация”, но вече са негодни за употреба и предстои тяхното премахване.

За реализацията на приход за държавния бюджет е предвидено ГД „Гражданска въздухоплавателна администрация” да извърши възмездно разпореждане с вещите, които могат да се използват повторно, като резервни части или като скрап.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg