Пет оферти са подадени за рехабилитация на ВиК мрежата в Русе

436
Пет оферти са подадени за строителни работи за рехабилитация и разширение на водоснабдителната и канализационната мрежа в град Русе.

В Министерство на регионалното развитие и благоустройството днес, 24.04.2007 г., публично бяха отворени офертите на участниците в международен открит търг за строителни дейности за рехабилитация и доизграждане на водоснабдителната и канализационната мрежа в гр. Русе.

Проектът се изпълнява в рамките на ИСПА мярка “Интегриран воден проект за гр. Русе”.
Строителните дейности са разделени на два лота. Лот 1 обхваща дейности относно рехабилитацията, която ще се изпълнява на 34 местоположения, и разширение на водоснабяванабдителната мрежа.

Лот 2 включва рехабилитация на главни колектори, главни и второстепенни канализационни клонове и съответната инфраструктура, която ще се изпълнява на 24 местоположения, и разширение на канализационната мрежа на един подобект.

Възложител по търга е Изпълнителна Агенция ИСПА към Министерство на регионалното развитие и благоустройството. Проектът се съфинансира от Финансов Меморандум 2005 между Европейската Комисия и Република България и държавния бюджет.

За участие в търга бяха подадени пет оферти. Едната е на “Giovanni Putignano & figli” S.r.l. – Италия, която за изпълнение на строителните дейности по Лот 1 предлага 2 800 000 евро. Предложението им за изпълнение на дейностите по Лот 2 е на стойност 26 540 000 евро. Ценовото предложение на Смесеното дружество “iLCi-HiDROTEK” – Турция с подизпълнители “iLCi Insaat Sanayi Ve Ticaret” A.S. (Турция) и “Hidrotek Aritma Insaat Sanayi Ve Ticaret “Ltd. Sti. (Турция) за изпълнение на Лот 2 е 15 216 341, 43 евро.

Офертата на “Heitkamp Ingenieur-und Kraftwerksbau” GmbH – Германия за Лот 1 е 3 600 568, 23 евро, а за Лот 2 – 10 947 842, 43 евро. Българо-чешкият консорциум “Rousse water supply and sewerage network” с подизпълнители “OHL ZS” А. S. – Чехия и “Building Development Holding” Ltd. – Бълтария предлага за изпълнение на дейностите по Лот 1 2 509 072 евро и 13 060 040 - за дейностите по Лот 2.

Дружеството предлага отстъпка от 700 608 евро. Посочените цени са без ДДС.
Очакваното време за изпълнение на строителните дейности по всеки лот е 730 дни, следвани от едногодишен срок за съобщаване на дефектите за всеки лот.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg