Подписваме за икономическо и научно-техническо сътрудничество с Узбекистан

688
Подписваме за икономическо и научно-техническо сътрудничество с Узбекистан

Между 2 и 6 април 2007 г. в столицата на Узбекистан – Ташкент ще се проведе Втората сесия на Смесената междуправителствена комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество между Република България и Република Узбекистан.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов ще подпише на 4 април 2007 г. Протокол от Втората сесия на Смесената междуправителствена комисия и Споразумение за икономическо и научно-техническо сътрудничество между правителствата на двете държави.

Министър Гагузов е упълномощен от Министерския съвет да подпише Споразумението в качеството си на съпредседател на Смесената междуправителствена комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество между двете страни. Съпредседател на комисията от страна на Република Узбекистан е министърът на външноикономическите връзки, инвестициите и търговията Ельор Ганиев.

Споразумението се сключва за неопределен срок и влиза в сила от деня на подписването му, като се прекратява действието на Спогодбата между правителствата на България и на Узбекистан за търговско и икономическо сътрудничество, подписана на 24 юни 1998 година.

В Споразумението е записано, че двете страни ще си сътрудничат в различни отрасли на леката и тежката промишленост, фармацевтичното производство, селското стопанство, развитие на инфраструктурата, строителството, туризма, образованието, здравеопазването и др.

По време на Втората сесия на Смесената междуправителствена комисия министър Гагаузов ще бъде придружаван от бизнес делегация, организирана от БТПП, която ще участва в българо-узбекски бизнес-форум.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg