Правителството прехвърли права и задължения по два договора за търсене и проучване на нефт и газ

749
Правителството прехвърли права и задължения по два договора за търсене и проучване на нефт и газ

С две решения от днес правителството прехвърли права и задължения по договори за търсене и проучване на нефт и газ, а с едно решение прекрати разрешение за такава дейност, съобщиха от правителствената информационна служба, цитирани от БТА.

Кабинетът разреши прехвърляне на права и задължения по търсене и проучване на нефт и газ в блок "А-Ловеч", разположен на територията на области Варна, Ловеч и Плевен. "Рамко България Лимитид", Абърдийн, Шотландия, прехвърля изцяло правата и задълженията си на другия титуляр на разрешението - "Дайрект Петролеум България" ЕООД, София.

В резултат на прехвърлянето "Дайрект Петролеум България" ЕООД ще бъде единствен титуляр на разрешението и ще притежава сто на сто правата и задълженията в блок "А-Ловеч".

Правителството разреши на "Болкан Експлорърс /България/ Лимитид", Дъблин, Ирландия, да прехвърли 25 на сто от правата и задълженията си по разрешение за търсене и проучване на нефт и газ в блок "В1-Голица" на "Джей Кей Екс България Лимитид", Лондон, Англия. След прехвърлянето двамата титуляри ще имат равни права и задължения /50:50/.

Със свое решение Министерският съвет прекрати разрешението за търсене и проучване на нефт и газ в блок "Ямбол"Ф, разположен на територията на областите Сливен, Хасково, Ямбол и Бургас, предоставено на титуляра ОАО "Башкиргеология" с решение на
правителството от юли 2005 г.

В резултат на извършените на територията на блока геологопроучвателни работи през периода 2005-2006 г. не са получени окуражаващи резултати за нефтогазоватаперспективност.

Поради тази причина титулярът е подал заявление до министъра на околната среда и водите с желанието сключеният договор да бъде прекратен. Титулярът е
преизпълнил одобрената от екоминистерството геопроучвателна програма за първата година и няма финансови задължения към държавата.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg