Предназначението на зелените площи не може да се променя

347
Парламентът прие на второ четене днес промените в Закона за устройство на територията, които предвиждат да не се променя предназначението на съществуващите зелени площи или на части от тях в урбанизираните територии, информира Lev.bg.

Депутатите решиха общинските съвети да приемат наредба за изграждането и опазването на зелената система на територията на общината.

Според приетите промени всички бъдещи строежи ще трябва да се проектират така, че да има осигурена достъпна среда за хората с увреждания. Влезли в сила подробни устройствени планове няма да могат да се изменят с цел узаконяване на незаконно изградени строежи или за промяна предназначението на терени, определени за зелени площи.

Заварените обекти, чието строителство е започнало до влизането в сила на закона, ще се довършват по досегашния ред, а по желание на възложителя - по този закон, предвижда още Законът за устройство на територията, допълва Lev.bg.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg