Предприемачи и мениджъри учат студенти в „Летящ Старт >>"

1002
Предприемачи и мениджъри учат студенти в „Летящ Старт >>

Успешни млади предприемачи и мениджъри на български и международни компании обучаваха 200 студенти по предприемачество, бизнес поведение, планиране и управление на кариерата в първата студентска конференция „Летящ старт >>". Конференцията е част от инициативата на Джуниър Ачийвмънт България (ДАБ) „Мениджър за един ден" и се провежда под патронажа на посланика на САЩ в България Н. Пр. Джеймс Уорлик.

За първи път в България 200 студенти участваха в практически семинари, водени от опитни мениджъри и предприемачи, и дискутираха реални казуси в различни сфери на бизнеса. В рамките на конференцията „Летящ старт >>" студентите преминаха и през обучения и презентации, посветени на изготвяне на СВ и мотивационно писмо, презентационни умения, създаване на бизнес контакти, креативност, бизнес етика, грижа за околната среда и създаване на собствен бизнес в България.

В първата част на конференцията студентите се срещнаха с младите предприемачи Боян Бенев, Георги Дичев, Александра Бизерова и Ивайло Христов, от които научиха за възможностите да създадат собствен бизнес в България. Те дискутираха и по важни бизнес теми в различни семинари, ръководени от мениджъри на водещи български и международни компании.

Във втората част на конференцията бяха проведени упражнения в малки групи, на които студентите обсъждаха практически казуси с утвърдени мениджъри. За 20-те най-добре представили се студенти бе предвидена възможност за провеждане на стаж в компаниите, участници в инициативата.

Конференцията „Летящ Старт >>" се организира за първи път от ДАБ и Посолството на САЩ в България и е част от инициативата „Мениджър за един ден". Нейната цел е да разшири обхвата на „Мениджър за един ден", която е насочена основно към ученици от средните училища, с инициативи, даващи възможност за по-добра професионална ориентация и развитие на студенти от висшите училища в България.

Чрез различните семинари и упражнения инициативата се стреми да провокира развитието на креативен бизнес подход у студентите, да стимулира техните лидерски умения и инициативност и да им помогне да започнат професионалната си кариера със стаж във водеща компания.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg