Проблеми с процедурите по ФАР разискваха в БСК вчера

372
Проблеми с процедурите по ФАР разискваха в БСК вчера

На 17 април, в София, се проведе среща на фирми, кандидатствали с проекти по Програма ФАР, грантова схема „Конкурентоспособност І”, с представители на Министерството на икономиката и енергетиката.

Срещата бе поискана от страна на фирмите и е във връзка със забавянето на процедурите по голяма част от одобрените проекти. В писмо до зам.-министъра на икономиката Нина Радева, фирмите заявяват, че многократните им посещения в приемните дни на Изпълнителна агенция „ФАР” към МИЕ не са довели до никакъв резултат и повечето от фирмите са на етап неодобрени от Агенцията тръжни процедури или неодобрени сключени договори с доставчик, като някои от тях са проведени в месеците август-септември 2007 г.

„Ако нещата продължат със същите темпове, няма никакви изгледи проектите да завършат дори до 31 август т. г., какъвто е срокът за повечето от нас след поредното удължаване на договорите”, се казва в писмото на фирмите.

БСК беше представена на срещата от своя зам.-председател Георги Шиваров, който пое ангажимент да организира на страницата на БСК форум, където да се събират и обобщават мненията на заинтересованите страни. Обобщената информация ще бъде предоставена на вниманието на Министерския съвет, с цел предприемане на съответните действия за преодоляване на възникналите проблеми.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg