Плодовете и зеленчуците на едро поскъпват и през изминалата седмица, съобщават от Държавната комисия по стоковите борси и тържищата.

Оранжерийните домати поскъпват с 5.3 на сто - до 1.00 лв. за килограм. Доматите, гледани на полето, поскъпнаха тази седмица с 24.3 процента до 0.92 лв. за килограм. Оранжерийните краставици са с 1.9 на сто по-ниска цена и се търгуват средно също по 1.03 лв./кг.

Картофите поевтиняват с 3.7 на сто и се продават средно по 0.50 лв./кг. Цената на зелето се повишава с 8.1 на сто до 0.40 лв. за килограм.

Зрелият фасул поскъпва с 0.8 на сто до 2.36 лв. за килограм. Зелените чушки поскъпват с 17.6 на сто до 1.00 лв.за килограм. Червените чушки поевтиняват с 0.9 до 1.08 лв. за килограм.

Цената на дините се запазва 0.39 лв. за килограм. Ябълките поевтиняват с 1.0 процент до 0.99 лв. за килограм. Цената на лимоните пада с 4.2 на сто до 3.70 лв. кг. Прасковите поскъпват с 3.8 на сто до 1.05 лв. за килограм.

Цената на олиото на едро се качва с 0.9 на сто до 2.36 лева за литър. Кашкавал "Витоша" поскъпва с 1.5 процента и се продава по 8.58 лв./кг, а цената на кравето сирене е 4.11 лв. за килограм на едро. Яйцата се търгуват 0.15 лв. бройката. Захарта поевтинява с една стотинка и се продава средно по 1.32 лв. за килограм.