Разтрогват договорите между "Озеленяване" и МК "Ялта“?

1246
Разтрогват договорите между

Двата договора между "Озеленяване" ЕАД и младежката кооперация (МК) "Ялта", сключени от предишното ръководство на общинското дружество, ще бъдат разтрогнати по взаимно съгласие между страните, съобщи пред журналисти председателят на Столичния общински съвет Андрей Иванов.

В началото на месеца той обяви, че в общинското дружество е било констатирано наличието на тези договори за отдаване под наем на големи площи на занижена цена.

На 8 ноември 2006 г. "Озеленяване"ЕАД е сключило тригодишен договор с МК "Ялта", който влиза в сила от 1 март 2008 г. за ползването на 1409 кв. м обща площ на жилищни сгради, навеси, склад, производствени халета, бараки и къщи - общо 14 постройки, в горския разсадник в Княжевската гора срещу 1200 лева наем. Другият договор е за сътрудничество между "Озеленяване" и младежката кооперация и осигурява ползването на два имота - разсадници в село Мало Бучино и в село Иваняне срещу 150 лева наем месечно. Общата площ на отдадените разсадници е 357.188 дка. Договорът е подписан на 28 декември 2006 г., а е влязъл в сила от 1 септември 2007 г. и е за три години.

Андрей Иванов потвърди, че вече са водени разговори с младежката кооперация.

В същото време е открит нов договор между "Озеленяване" ЕАД и "Йолита"ООД за ползването на дървена сграда до детската площадка при езерото в парка "Паметник на Съветската армия" срещу 780 лева месечно за петгодишен период - от септември 2006 г. Ще бъде извършена допълнителна проверка за това дали цената за отдаването на имота не е занижена, каза Иванов.

Продажбата на дела на Столичната община в "Общинска банка"АД ще бъде разглеждана в първата половина на септември на закрито заседание на Столичния общински съвет, каза още Иванов. Причината за забавянето е препоръката на БНБ за процеса на запознаване с доклада на одиторите и документите, свързани с продажбата на общинския дял. Поради условията за поверителност на информацията всеки общински съветник се запознава с документацията поединично, в специално помещение, обясни Иванов, което, по думите му, допълнително забавя срока.

Източник: БТА, Снимка: БГНЕС

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg