Семинар, посветен на Структурните фондове на ЕС, провеждат в Пловдив

336
Семинар, посветен на Структурните фондове на ЕС, провеждат в Пловдив

Първият от серията семинари в рамките на съвместен проект между БСК и Businesseurope, финансиран от Европейската комисия по програма Bosmip II, който започна вчера в Пловдив, продължава и днес, 13 март, информират от БСК.

Семинарът е посветен на Структурните фондове на ЕС и възможностите за бизнес организациите да участват по-активно в усвояването на тези средства. Програмата на форума предвижда да бъде споделен опитът на Гърция и на Полша за подобряване достъпа до финансиране.

Участват представители на членуващи в БСК браншови и регионални бизнес организации. Лектори са представители на Businesseurope и на работодателските организации от Гърция и Полша, както и на консултантски организации от тези две държави.

Сред лекторите е и Камен Колев, зам.-председател на БСК, който направи изказване на тема "Структурните фондове в България - ролята на бизнеса". Според г-н Колев основните проблеми, стоящи пред ефективното усвояване на европейските средства у нас са: недостатъчният експертен капацитет, липсата на добри идеи и мотивация за кандидатстване, осигуряването на финансиране и съфинансиране, неумения за работа в партньорство и др.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg