Синдикати: Не можем да допуснем затваряне на „Кремиковци“

557
Синдикати: Не можем да допуснем затваряне на „Кремиковци“

Министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров днес проведе среща с ръководството на КТ „Подкрепа" във връзка със съдбата на металургичния комбинат „Кремиковци" АД.

„Хората от комбината са силно притеснени. Не можем да допуснем затварянето му", заявиха от синдиката на срещата в МИЕ. По изчисления на синдикалистите от КТ „Подкрепа" над 450 компании са ангажирани в тила на дейността на Кремиковци, а заетите пряко и косвено са около 70 000 българи.

Държавата да вземе по-сериозни и окончателни решения за гарантиране продължаването на работата на „Кремиковци", настоя пред министър Димитров лидерът на КТ „Подкрепа" Константин Тренчев.

„Министерството на икономиката и енергетиката е категорично, че Кремиковци трябва да изпълнява инвестиционния си план, за да се превърне комбинатът в модерно европейско предприятие, отговарящо на екологичните изисквания", заяви министър Димитров пред синдикалистите. Той подчерта, че министерството е за спирането на замърсяването на столицата от комбината чрез инвестиции в модерни технологии за опазване на околната среда.

Като пример за екологично чисто металургично производство бе посочено предприятието на австрийската компания „Фьост Алпине" в Линц, който е един от най-чистите големи градове в Австрия, въпреки че е столица на стоманодобива.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg