Сливането на Пощенска банка и ДЗИ Банк създава водеща банкова институция в България

935
Сливането на Пощенска банка и ДЗИ Банк създава водеща банкова институция в България

Процесът на сливане между Пощенска банка и ДЗИ Банк ще създаде водеща финансова институция в България с мрежа от над 280 клона, която управлява близо 10% общ пазарен дял, заяви мениджмънтът на двете банки.

„Нашата основна цел е обединената банка да бъде сред топ три на най-добрите Финансови Групи в България през следващите 3 години.” Това заяви г-н Антъни Хасиотис, Главен изпълнителен директор на Пощенска банка и ДЗИ Банк в рамките на среща, проведена за обобщаване на постиженията в интеграционния процес между ДЗИ Банк и Пощенска банка.

Според г-н Хасиотис оперативното сливане на информационните системи на Пощенска банка и ДЗИ Банк се очaкава да приключи в рамките на второто тримесечие на тази година, по-малко от 6 месеца след придобиването на ДЗИ Банк, а юридическото сливане се очаква да е факт до края на третото тримесечие на 2007 г.

Двете банки са членове на международна банкова организация Eurobank EFG Group, която вече има установено присъствие в седем държави в региона на югоизточна и източна Европа.

Очаква се след съответното одобрение на Общите събрания на Пощенска банка и ДЗИ Банк, името на обединената институция да бъде „Юробанк И Еф Джи България А.Д.” /Eurobank EFG Bulgaria A. D./.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg