Станишев изпитва кандидати за младши експерти

336
Станишев изпитва кандидати за младши експерти

Провеждането на централизирани конкурси с тестове, решавани по електронен път, са много добър начин за набиране на млади специалисти, които да работят в държавната администрация. Това заяви премиерът Сергей Станишев в приветствието си към кандидатите в Четвъртия централизиран конкурс за младши експерти. Това е бърз и прозрачен начин за стартиране на кариерата на хора, които скоро са завършили, но нямат стаж, допълни той, цитиран от правителствената информационна служба.

Министър-председателят изтъкна, че България се нуждае от млада, енергична и добре подготвена администрация. За да бъдат привлечени такива кадри, правителството предложи и промени в Закона за държавния служител за бързо кариерно развитие, в съответствие с показаните резултати.

Министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев използва случая да благодари на премиера Сергей Станишев за неговата инициатива за засилване на участието на млади хора в държавната администрация и по-специално в звената за усвояване на средствата от ЕС. Вече са разкрити 322 работни места за младши експерти в тази област с месечно заплащане между 600 и 1000 лв. Министърът подчерта, че тази година има рекорд на кандидати - над 2700 души. Те са и по-добре подготвени – през първите дни от кампанията успешно издържалите теста са 47%.

Министър-председателят генерира въпросите, които участниците в изпитната сесия да решават със създадения за това софтуер, след което, с помощта на един от кандидатите, избра вариант измежду предложените три.

Убеден съм, че сте добре подготвени. Страната ни има нужда от вашите знания и талант, им каза в заключение премиерът Сергей Станишев и им пожела успех, спокойствие и концентрация за успешното преминаване на теста.

Снимка: Правителствена информационна служба

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg