Стартира процедура за изпълнител на проекта за разширение на софийското метро

598
Стартира процедура за изпълнител на проекта за разширение на софийското метро

Метрополитен ЕАД, като потенциален бенефициент на ОП „Транспорт" 2007-2013 г. /ОПТ/, стартира днес открита тръжна процедура за избор на изпълнител на: Проект за разширение на метрото в София II диаметър; участък: "Пътен възел Надежда - Централна ж.п. гара – пл. „Света Неделя“ - НДК – бул. „Черни връх“", в това число конструкции на 3 метростанции, участъкови тунели 4,42 км, архитектурно-строителна и електромеханична част за целия участък с дължина 6,4 км и 7 метростанции.

Проектът е предвиден за финансиране от приоритетна ос „Подобряване на интермодалността при превозите на пътници и товари" на ОПТ, с индикативен бюджет от 145 млн. евро, включващ до 85% безвъзмездна помощ от Европейския фонд за регионално развитие и 15% национално съфинансиране, посочват от Министерство на транспорта.

Обявлението за обществена поръчка включва следните 2 обособени позиции: "Пътен възел Надежда (км 4+140) - Централна ж.п. гара – пл. „Света Неделя“ - бул. „Патриарх Евтимий“ (км 7+910)", с дължина 3,8 км и 4 метростанции, без проектирането и изпълнението конструкцията на метростанция МС 8-II; "Бул. „Патриарх Евтимий“ (км 7+910) – бул. „Черни връх“ (км 10 + 495)", с дължина 2,6 км и 3 метростанции, без проектиране и изпълнение на конструкциите на метростанция МС 11-II с тунелния участък след нея.

Основните конструкции на 2 от метростанциите (МС 9-II и МС 10-II) и тунелите между тях са изградени. Обхвата на работите и за двете обособени позиции включва разработка на работен проект и строителство на участъка по следните части: Конструкции; Саниране на изградените участъци; Архитектурно-строителна; Технологично оборудване по електромеханична част, в т.ч. релсов път и контактна релса; Транспортна автоматика; Диспечерско управление и слаботокови системи до цялостно завършване на участъците и въвеждането им в експлоатация.

Срокът за получаване на оферти или на заявления за участие е до 12.00 часа на 27 май 2008 г.

Снимка: БГНЕС

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg