Студенти от УАСГ създадоха специализирана строителна медия

1079
Студенти от УАСГ създадоха специализирана строителна медия

Студенти от Университета за архитектура, строителство и геодезия разработиха интернет страница, която да помества каталог на 500-те най-утвърдени компании от българския строителен сектор - http://stroiinfo.com. В сайта има както информационен блок, така и професионален строителен форум.

Каталогът има за цел да отсее водещите фирми в сектора по определени критерии, определени от нашия независим екип, коментира Христо Христов, един от основателите на портала. Той и колегата му Александър Маринчев са основните виновници за осъществяването на идеята, зародила се още преди 2 години.

Освен корпоративните профили на фирмите посетителите на медиата могат да се запознаят и с най-новите технологии в областта на високото строителство, транспортната, енергийната и благоустройствената инфраструктура. Специално място е отредено и на зеленото строителство - http://stroiinfo.com/eco-projects.php.

Форумът ще бъде мястото, където студенти и специалисти ще могат да публикуват свои разработки и проекти, които да бъдат следени от селектираните браншови работодатели. Така ще бъде осъществена така иначе трудната връзка между образованието, науката и бизнеса. „А чисто любопитните читатели могат да се развличат със статиите или други теми във форума", добавя Александър Маринчев.

За любознателните са предвидени интервюта с преподаватели и специалисти от сферата на строителството, а въпросите ще бъдат предварително задавани от самите участници във форума. Този модул, както и секция с видео материали на строителна тематика са предвидени от екипа на Stroiinfo.com в близките месеци.

Според създателите на „Стройинфо" е един уникален по рода си проект и са убедени, че с „упорит труд ще можем да допринесем за подобряване на работата, обслужването и качеството в строителния сектор в България".

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg