Трите електроразпределителни дружества на ЧЕЗ ще се слеят от първи октомври

418
Трите електроразпределителни дружества на ЧЕЗ ще се слеят от първи октомври

От 1 октомври 2007 г. ще се слеят "Електроразпределение-София Област" АД, "Електоразпределение-Плевен" АД и "Електроразпределение-Столично" АД, съобщиха от комуникационния екип на чешката компания ЧЕЗ, мажоритарен собственик на трите дружества.

Целта е оптимизиране на дейността на дружествата, подобряване на тяхното управление и постигане на по-висока ефективност, посочват от ЧЕЗ.

От компанията отбелязват, че в резултат на структурните промени е възможно да има съкращения. Подборът на работниците и служителите, чиито трудови договори ще бъдат прекратени, ще се основава на обективни и съгласувани със синдикатите критерии, сред които са степен на образование, квалификация, правоспособност и ниво на изпълнение на възложената работа.

Предвижданите съкращения на реално заети служители и работници в дистрибуцията са 397. В трите електроразпределителни дружества в момента работят общо 3 416 души, посочват от ЧЕЗ.

В същото време в обединената разпределителна компания ще се открият близо 50 нови работни места, а други 84 нови работни места ще се открият в "ЧЕЗ България".

Съкратените служители ще получат предложение да кандидатстват за новите работни места. В случай на отказ, ще им бъде предложено обезщетение в съответствие с предварително приета и одобрена от синдикатите Програмата за прекратяване на трудовите правоотношения. От компанията обещават съдействие и за обучение и намиране на друга работа.

Новата разпределителна компания ще се казва "ЧЕЗ Разпределение България" и ще поддържа електроразпределителната мрежа на територията на Западна България. Компанията ще продължи политиката на инвестиране в развитието на мрежата и подобряване на качеството на доставката, се посочва в съобщението.

Част от приоритетите ще бъдат автоматизацията на оборудването, което ще доведе до намаляване на времето на аварийните прекъсвания. Като пример от ЧЕЗ посочват новата възлова станция край Панчарево в София, която в края на септември ще премине на телеуправление и ще заработи автоматизирано, с което ще се подобри качеството на доставяния ток в Кокаляне, Пасарел и Панчарево.

От януари до края на юни 2007 г. в Западна България са инсталирани близо 1300 километра нови електропроводи с цел намаляване честотата и времетраенето на прекъсванията по мрежата.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg