Fibank се присъедини към системата за бързи разплащания SWIFT gpi

1214
Fibank се присъедини към системата за бързи разплащания SWIFT gpi

В съвременния забързан дигитален свят потребителите изискват все по-бързи и сигурни услуги, които се развиват с напредъка на технологиите.

Като лидер в иновациите и ориентирана към нуждите на клиентите, Fibank се присъедини към SWIFT gpi – глобално решение, предоставящо бързи и прозрачни международни преводи.

От септември 2019 г. банката извършва международни разплащания през новата платформа на SWIFT, с което подобрява значително скоростта и проследимостта на трансграничните трансфери.

По този начин Fibank е сред водещите банки в света, включили се в SWIFT gpi, и единствената сред кредитните институции в страната.

Според данни на SWIFT 36% от извършваните през gpi преводи се заверяват по сметка на крайния бенефициент до 5 минути от инициирането им, 53% в рамките на 1 час, а 96% в рамките на същия ден.

Освен бързината, друго основно предимство на новата платформа е възможността за проследимост в реално време посредством включения в платежното SWIFT-съобщение tracking identifier. Към днешна дата 660 банки участват в SWIFT gpi и изпълняват ежедневно валутни разплащания за над 300 млрд. долара.


От години Fibank предлага бързи и висококачествени услуги в областта на международните плащания чрез своята широка кореспондентска мрежа, в сътрудничество с водещите световни банки.

Първа инвестиционна банка е първият и все още единствен в България директен участник в EBA Clearing (най-голямата клирингова къща в Европа) и поддържа кореспондентски сметки, освен в основните валути (евро, щатски долар, швейцарски франк и британска лира), така и в различни други водещи валути (като китайски юан, японска йена, канадски долар, руска рубла, норвежка крона и др).

Стремейки се да отговори на нуждите на все по-глобалния бизнес, Fibank предоставя възможност на своите клиенти да извършват международни преводи и в повече от 110 екзотични валути.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg