В отговор на запитване от Гръцката комисия за капиталов пазар във връзка с появилите се в медиите статии за потенциално капиталово партньорство между Европейската банка за възстановяване и развитие и банката по отношение на международните й операции, Alpha Bank съобщава, че в контекста на текущия процес на рекапитализация на гръцките банки, банката преценява серия от мерки за повишаване на капитала, но споразумение с Европейската банка за възстановяване и развитие по гореспоменатата тема не съществува“, съобщават от финансовата институция.

По-рано се появи информация, че банката ще отдели в холдинг поделенията си в България, Румъния, Сърбия, Македония, Албания и Украйна, след което ще продаде до 30% от него на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР). Според информацията споразумението между двете институции е близо до подписване.

Наскоро Alpha Bank обяви, че ще предложи да не се състои планираното сливане с Eurobank. То бе одобрено от двете институции през есента на миналата година и се очакваше чрез него да бъде създадена най-голямата банка в Гърция.

Alpha Bank Group е представена в страната ни чрез Alpha Bank България.