"Много сигнали сочат, че тази криза усложнява живота на по-слабите играчи на финансовите пазари. По-силните са по-устойчиви и за щастие ние попадаме в групата на вторите", каза заместник-изпълнителният директор на БНП Париба Лични Финанси, Пол Милсон по време на проведена днес пресконференция.

В края на миналата година Джет Кредит бе закупена от БНП Париба, като новото име на компанията е БНП Париба Лични Финанси.

„Досегашните утвърдени вече марки (JetCredit, JetCreditplus и JetCash) се запазват, каза новия изпълнителен директор на компанията Васил Чалъшканов.

Дружеството планира предлагането на нови продукти в най-скоро време, увеличаване на офисите си (в момента 30 на брой) и наемането на нови служители.

„В момента компанията работи с 3600 магазина,“ каза днес Елвин Гури, член на Надзорния съвет и бивш изпълнителен директор на Джет Финанс.

"За 7-те години от създаването ни кредитирахме 750 хил. души с 1.3 млн. кредита," съобщи още той.

BPN Paribas е най-голямата кредитна институция в ЕС и 5-та по големина в света с общо 101 млрд. евро кредити. От банката очакват до 2010 г. да осигурят кредити на стойност 150 млрд. евро.