Бюджетът на ФГВБ за 2011 г. ще е 1.62 млн. лв.

1141
Бюджетът на ФГВБ за 2011 г. ще е 1.62 млн. лв.

Управителният съвет на Българската народна банка одобри днес Отчета за изпълнението на Бюджета за административните разходи на Фонда за гарантиране на влоговете в банките (ФГВБ) за 2010 г. и Бюджета за административните разходи на ФГВБ за 2011 година, съобщиха от фонда.

Отчетените разходи на ФГВБ за 2010 г. възлизат на 1.44 млн. лева, с което е реализирана икономия от 8% спрямо утвърдения бюджет за 2010 година.

Бюджетът за административните разходи на ФГВБ за 2011 г. е в размер на 1.62 млн. лева.

С него се осигурява оперативното изпълнение на законовите функции на фонда и постигането на заложените за тази година цели, произтичащи от настъпилите и предстоящи изменения на европейската директива относно схемите за гарантиране на депозитите, както и от ролята на ФГВБ като част от системата за финансова сигурност, се казва в съобщението.

Основните цели пред фонда през 2011-та са създаване на автоматизирана система за изплащане на гарантираните депозити, предвид на съкратените срокове за компенсиране на вложителите и изискването за извършване на регулярни тестове на системата за гарантиране на влоговете, както и продължаване на изграждането на единната информационна система, обезпечаваща централизирана база данни на фонда с цел управление на информацията и нейното използване за анализи и отчетност.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg