На състоялата се в хотел Кемпински-Зографски на 27 декември церемония Футболист на годината, на която Първа инвестиционна банка беше отново генерален спонсор, Мая Георгиева, Изпълнителен директор на ПИБ награди тримата топ футболисти на България с уникални златни монети на Новозеландският монетен двор.

Благой Георгиев получи една четвърт унция златна монета „Киви" от инвестиционно злато с проба 999.9 с Националната птица на Нова Зеландия - киви в специална ръчно изработена кутия от рядко ароматно новозеландско дърво.

Георги Петков получи 2 златни монети в ковчеже (1/4 и 1/25 унция с проба 999.9) с изображения на легендарния кораб „Баунти, а Димитър Бербатов получи първа награда - 2 златни (1/4 и 1/25 унция с проба 999.9) и една сребърна монета от една унция с частично позлатяване - от колекцията „Баунти".

Серията монети посветени на легендарния кораб „Баунти" е едва от 1000 бройки изсечени от Новозеландския монетен двор, които ще бъдат продадени в целия свят. Във всяко ковчеже с монети е сложен един секстант - старинния навигационен уред на мореплавателите.

Мая Георгиева пожела на капитана на националния ни футболен отбор - Димитър Бербатов да води тима към бъдещи победи, така както капитаните в миналото умело са водели екипажите и корабите си.