От 1 февруари 2008 г. Първа инвестиционна банка започна промоция на новооткрити шестмесечни депозити. Откритите през периода на промоцията депозити в левове и евро са с лихва 6.9% на годишна база.

Промоционалният лихвен процент е валиден за първия шестмесечен период от откриване на депозита, след което средствата се олихвяват със стандартния лихвен процент, съгласно Бюлетина на Банката.

При откриване на промоционален депозит 6.9%, банката предлага бонус - кредитна карта без депозит с лимит до размера на депозита. Минималният кредитен лимит при кредитните карти в този случай е 500 лв., а максималният е 10 000 лв. Промоцията е валидна за физически и юридически лица, открили нов шестмесечен депозит до 30 април 2008 г.

Високата лихва по депозита започва да тече от датата на откриването му върху внесените средства. Депозитът се открива безплатно, няма такса за обслужване, нито такса за закриване. ПИБ не поставя изискване и за минимална сума за откриване, както и минимално салдо за олихвяване. Пари по депозита могат да се внасят по всяко време.