Димитър Шумаров е новият изпълнителен директор и главен финансов директор на Пощенска банка, съобщиха от институцията.

Назначението влиза в сила от 09.07.2012 г. и следва ефективните от 02.07.2012 г. промени в мениджмънта на финансовата институция, съгласно които Петя Димитрова пое поста главен изпълнителен директор на Пощенска банка, а Антъни Хасиотис стана главен изпълнителен директор на Банкпост (Bancpost S.A.), румънското подразделение на Юробанк И Еф Джи.

Димитър Шумаров се присъединява към екипа на Пощенска банка след успешна 16-годишна кариера в Обединена българска банка, където последователно заема ръководни длъжности, включително и поста главен финансов директор през последните четири години.

Шумаров има над 20 години опит в банковата сфера, работил е на мениджърски позиции в Банкова консолидационна компания, бил е председател на Надзорния съвет на Софиябанк и член на Съвета на директорите на Търговска банка Биохим.

Преди да се насочи към финансовия сектор, е работил в Министерството на икономиката и планирането и в Министерството на финансите. Понастоящем е член на СД на Клуба на финансовите директори в България.

Притежава магистърска степен по „Социално икономическо планиране“ към Университета за национално и световно стопанство.