Пощенска банка стартира традиционната си стажантска програма на форума „Кариери 2008”, организиран от Job Tiger, който ще се проведе на 19 и 20 март в Националния дворец на културата, гр. София.

На щанда на финансовата институция студентите от трети и четвърти курс от икономически специалности или наскоро завършили висшето си образование младежи ще имат възможност да се информират за стажантската програма на банката.

„Пощенска банка участва в инициативи за подкрепа на талантливите и интелигентни младежи на България от 2001 г. насам. Всъщност ние сме първата финансова институция, която отваря вратите си за младите хора и оттогава насам продължаваме добрата традиция да предлагаме стажантски програми всяка година. Така студентите с икономически профил имат възможност на практика да приложат и тестват знанията си, усвоени в университета”, заяви Антъни Хасиотис, Главен изпълнителен директор и член на борда на директорите на Пощенска банка.

Стажантската програма на Пощенска банка традиционно се провежда в рамките на два месеца. През миналата година 60 младежи преминаха през нея, а приблизително една трета от тях останаха на работа в банката. Програмата стартира с едноседмичен познавателен курс, по време на който младежите имат възможност да получат обща информация за банката, вътрешната структура и основните й сфери на дейност. Специално внимание се отделя и на представянето на ключовите продукти.

Първата програма е фокусирана върху клоновете в гр. София и предвижда стажантите да започнат да се обучават от 7 април. Другата група студенти има реалната възможност от месец юли да се запознаят с работната атмосфера, подпомагайки дейността на клоновете в цялата страна.