Международните дебитни карти Maestro и MasterCard стават част от картовото портфолио на Пощенска банка. Клиентите на финансовата институция могат да се възползват от три различни разновидности на дебитните карти – индивидуални, бизнес, както и най-високия клас златни и платинени карти. Трите класа са съобразени с финансови изисквания и нужди на различните потребители.

Тегленията и разплащанията с новите карти Maestro и MasterCard ще се извършват в реално време и клиентът ще има достъп до всички свои средства веднага след тяхното постъпване.
За всички карти е достъпна и новата функционалност - прехвърляния на суми между разплащателни и/или спестовни сметки, обвързани с определена карта. Картодържателите ще могат и да теглят от всяка една от допълнителните сметки към дебитната си карта на банкомати на Пощенска банка.

С дебитна карта Maestro картодържателите могат да теглят пари в брой на всички банкомати и ПОС терминали в цялата страна, както и да извършват плащания при търговци и виртуални ПОС устройства чрез еPay (системата за електронни разплащания през интернет) без такса за транзакцииите. За сигурността на своите ползватели картата изисква ПИН при употреба на всеки терминал.

Дебитните карти MasterCard могат да бъдат използвани на банкомати и ПОС в цял свят и за извършване на интернет разплащания. Друго предимство на картите MasterCard е сетълмент на международните плащания в евро, като превалутирането става по фиксиран курс. Бизнес дебитните карти ще улеснят фирменото счетоводно отчитане на командировките на пресонала на корпоративните клиенти на банката.