Шестото Международно финансово изложение “Банки Инвестиции Пари” се открива на 27 февруари 2008 г. в Новотел Пловдив от 11 ч. Организатор на изложението е акционерно дружество “Е-21” - издател на списание “Банки Инвестиции Пари” и на единствения в страната финансов Алманах.

Международно финансово изложение “Банки Инвестиции Пари” се провежда под патронажа на Министъра на финансите на Република България Пламен Орешарски, който ще го открие.

Страна – партньор е Кралство Белгия, с любезното съдействие на посолството й в България и с подкрепата на СИБанк АД, член на KBC Group. Участие са заявили водещи представители на финансови институции и бизнеса от България и Европа.

Подкрепа за организиране на събитиета са указали и: Пощенска Банка, ЗПАД Армеец, ЗПАД Булстрад, ЗК Уника АД, Интерлийз АД, СЕП България, Парафлоу комюникейшън АД, Строителна и инвестиционна компаниа Язов и СК Регнис.

Участници в изложението са над 30 компании, опериращи в секторите: търговки банки, застрахователни компании и брокери, пенсионно и здравно осигурителни дружества, инвестиционни посредници, консултантски и рейтингови компании, лизингови компании, фирми за недвижими имоти, университети и колежи и др.

Конференцията се провежда с подкрепата на МФ, МРРБ, БНБ, Комисия за финансов надзор, Асоциация на управляващите дружества, Националнато сдружение на общините в Р. България, Асоциация на индустриалния капитал в България, КРИБ и др.