Societe Generalе Експресбанк с нетна печалба от 32.4 млн. лв. за 2007 г.

505
Societe Generalе Експресбанк с нетна печалба от 32.4 млн. лв. за 2007 г.

На редовно събрание на акционерите на Societe Generale Експресбанк, част от Societe Generalе Group, във Варна, Управителният съвет на банката обяви финансовите резултати за 2007 г. Банката отчита брутна оперативна печалба от 41.7 млн. лв. и нетна печалба от 32.4 млн. лв.

Societe Generale Експресбанк отчита ръст в броя на клиентите си за 2007 г. като броят на физическите лица надхвърля 340 000, а на корпоративните – 13 000. Пазарният дял на Societe Generale Експресбанк при потребителските заеми е 6.3%, което я поставя на четвърта позиция в класацията на останалите търговски банки в страната.

Societe Generale Експресбанк е част от една от най-големите европейски банкови групи, обслужваща едни от най-големите корпоративни клиенти в света. Паралелно с развитието на групата, Societe Generale Експресбанк предлага услуги на повече от половината от най-големите и силни български компании.

През 2007 г. Societe Generale Експресбанк отвори 14 нови офиса в цялата страна, като общият им брой вече възлиза на 130.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg