Societe Generale Експресбанк обяви официално, че от днес е с нова интернет страница www.sgeb.bg. Визията и структурата е напълно обновена с цел тя да стане по-привлекателна и лесно достъпна за посетителите, информираха от банката за Profit.bg.

Новият подход в организацията на информацията идва от ориентацията на страницата към финансовите решения. Докато разглеждат страницата, посетителите ще имат на разположение странично поле. То ще осигурява директен достъп до продукти, които също биха представлявали интерес за тях.

Новото меню в ляво на страницата ще дава възможност на всеки посетител да се идентифицира като тип клиент на банката – физическо лице, младеж или клиент „Малки и средни предприятия”.

Онлайн информацията за Societe General Експресбанк е структурирана в две основни части:

- Разделение по вид клиенти – тази част предоставя информация за търговските оферти на банката, в зависимост от нуждите на потребителите (оферта на месеца на първата страница при промотирането на маркетингови кампании, ясно разделение на офертите за различните видове клиенти и др.)

- Раздел комуникации – тази част обединява различна корпоративна информация за Societe General Експресбанк (профил на банката, принадлежност към Societe Generale Group, спонсорство, информация за пресата и др.)

Много нови интернет инструменти и решения са на разположение на посетителите на новата страницата: карта на клоновете и на банкоматите на Societe General Експресбанк, директен линк до валутните курсове за деня, кариерен център за кандидатстване онлайн, обратна връзка, която позволя представител на банката да се свърже с посетител на страницата в определени от него дата и час.

Лансирането на новата страница на Societe General Експресбанк е част от глобалната комуникационна стратегия на банката Societe Generale Екпресбанк “Успяваме заедно” с лицата на 3-те известни български личности: Мария Илиева, Пламен Константинов и Веселин Топалов, която официално започна на 17 април 2008 г.