От кои банки взимахме кредити през 2017 г.

2863
От кои банки взимахме кредити през 2017 г.

© Pixabay.com

През 2017 г. бе отчетен ръст на жилищното кредитиране в страната от 7.85%, както и 5.46 на сто при потребителските заеми. За това определено спомагат и ниските лихви, предлагани от банките в страната.

Кои обаче са най-активните банки при кредитирането за последните 12 месеца?

Справка на Profit.bg на база данни от Българска народна банка показва, че Първа инвестиционна банка заема челното място при потребителското кредитиране. Портфейлът на банката отчете ръст от 127.4 млн. лв. за периода от 1 януари до 31 декември, като по този начин изпревари Райфайзенбанк и Ти Би Ай Банк с нарастване от 122 и 103 млн. лв.

Още 5 от банките, представени в страната, добавят по над 10 млн. лв. потребителски заеми за последните 12 месеца. Сред тях са Централна кооперативна банка и Сосиете Женерал Експресбанк с 92.5 млн. лв. и 76 млн. лв., а също и Банка ДСК с нови 57 млн. лв. потребителски кредити.

Сред предпочитаните банки в страната за теглене на нови потребителски заеми са още Банка Пиреос и СИБАНК, докато топ 10 се допълва от Пощенска банка и Българо-американска кредитна банка.

Три са банките, добавили по над 100 млн. лв. към портфейлите си от жилищни ипотечни кредити. Лидери по този показател са Сосиете Женерал Експресбанк със 161 млн. лв., Пощенска банка и Централна кооперативнна банка с по 113 и 102 млн. лв., респективно.

Първата впечатли през годината с едни от най-ниските лихви на пазара, както и с офертите с фиксирана лихва. Пощенска банка продължава с иновативните си продукти, сред които Спестовен жилищен кредит, Ипотечен кредит по програма „Повече днес“ и жилищен кредит с опция Флекси.

Според пазарни наблюдатели, ЦКБ печели симпатиите на клиентите с поемането на разходите при рефинансирането на заеми от други банки.

Уникредит Булбанк, СИБАНК и Райфайзенбанк добавят между 56 и 97 млн. лв. нови кредити за периода, докато топ 10 на най-предпочитаните банки за ипотечно кредитиране се допълват от Първа инвестиционна банка, Банка ДСК, Прокредит Банк и Алианц Банк България.
 

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Kim Morse
# 0
19:12 | 27 December 2018
Здравей, Ким Морс, частен заемодател. (Code360) Предоставяме заеми с лихвен процент от 2% годишно и в рамките на сумата от $ 10,000.00 до $ 500,000.00 и € 10,000.00 до € 500,000.00 като заем. 100% проект, финансиран с обезпечени и необезпечени кредити, е на разположение. Гарантирано сме да предоставяме финансови услуги на многобройните си клиенти по целия свят. С нашите гъвкави кредитни пакети, кредитите могат да бъдат обработвани и средствата да се прехвърлят на кредитополучателя за 2 дни. Работим в ясни и разбираеми условия и предлагаме заеми от всякакъв вид на заинтересовани клиенти, фирми, частни лица и инвеститори в недвижими имоти. Просто попълнете формуляра по-долу и се върнете при нас по имейл. Подробности за потребителя: Имена: Дата на раждане: Пол. Семейно положение: Адрес: Град: и държава / провинция: Пощенски код / Държава: Телефон: Моята електронна поща: с целта на заема: Размер на кредита: Срок на кредита: Доход. Вземи месечна мрежа Email: (Code360optionsloancompany@gmail.com) Поздрави, Г-жа Ким Морс
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Едно от най-добрите депозитни предложение за парите ви

Депозитът „Всичко е точно“ е специално за вас