Пейнетикс успешно приключи инвестиционен рунд за 2.5 милиона евро

447
Пейнетикс успешно приключи инвестиционен рунд за 2.5 милиона евро

© Pixabay

Българската финтех компания Пейнетикс привлече финансиране, с което да разшири дейността си в Европа.

Благодарение на солидната си инфраструктура в областта на картовите разплащания, управлението на платежни сметки и дигитални портфейли, Пейнетикс предлага на едно място всички продукти свързани с разплащанията.

Компанията е разработила и редица допълнителни услуги с добавена стойност, елегантно интегрирани в електронния ѝ портфейл, като например мощна лоялна програма и платформа за автоматизиране на маркетинга.


Пейнетикс предлага уникален бизнес модел, в който предоставянето на директни услуги за разплащания се комбинира с BaaS (Финансови и Платежни операции като Услуга), както и гъвкава интеграция на продукти с добавена стойност и широка гама от услуги за търговци.

Антонина Мартинова, изпълнителен директор на Пейнетикс, заяви: „Това финансиране ще ни помогне да ускорим своя ръст и по- ефективно да натоварим солидната инфраструктура, която сме създали, както и да развием нови бизнес идеи и концепции, на базата на иновативни решения и продукти. Целта е да направим нашата платформа, предоставяща пълна гама платежни решения, достъпна директно за микро, малки и средни търговци“.

Рундът бе воден от New Vision 3, трето поколение VC фонд, съфинансиран от Фонд на Фондовете в България и частни инвеститори, и Българо-американската Кредитна банка (БАКБ)
– иновативна банка с фокус върху устойчиво развитие и дигитализация.

Илиян Георгиев, изпълнителен директор на БАКБ, сподели: “Намирането на зелени решения, дигитализацията на финансовите услуги и устойчивото развитие са ключът към по-добро и светло бъдеще. Ние от БАКБ вярваме в инвестирането с кауза. С подкрепата на по-нататъшното разширяване на иновативните платежни технологии, можем да бъдем сигурни че нуждите на нашите клиенти и очакванията им за непрекъснато нарастващото развитие на пазара на услугите ще бъдат удовлетворени."

Константин Петров, партньор в New Vision 3, сподели: „Успехът на една финтех компания идва в резултат на качеството на нейния продукт, най-съвременните технологии, но освен това на съвършенството, мотивацията и професионализма на екипа и. Вярвам, че тази инвестиция на нашия фонд от трета генерация, New Vision 3, подкрепя най-добрите сегмента на финтех компаниите."

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg