Защо милениалите не рефинансират ипотечните си кредити?

806
Защо милениалите не рефинансират ипотечните си кредити?

© Pixabay

Представителите на следвоенното поколение на т. нар. "бейби бумъри" в САЩ са най-активни в рефинансирането на ипотечните си кредити, докато "милениалите" се интересуват най-слабо от възможността да намалят вноските по заемите си, пише Kredit.bg.
 
Лихвите по ипотеките продължават да вървят надолу, а на кредитния пазар се наблюдава истински бум на рефинансирането на стари задължения. Оказва се обаче, че по-младите американци, родени от началото на 80-те до края на 90-те години на XX век, не се възползват в достатъчна степен от тази възможност.

Според анализ на американската компания за кредитни консултации Caliber Home Loans голяма част от "милениалите" просто не разполагат с финансовата възможност да рефинансират. Което означава, че не могат да се възползват от ниските лихвени равнища, въпреки че именно младите семейства имат най-голяма нужда от облекчаване на дълговото бреме. 
 
Като цяло повечето представители на поколението, родено в края на миналия век, не изкарват толкова пари, колкото по-възрастните американци. Статистиката показва, че 42.7% от "милениалите" получават доходи в границите от 50 000 до 75 000 долара годишно, докато тези в сегмента от 75 000 нагоре са едва 38%.

Хората с по-ниски доходи в повечето случаи не могат да си позволят административните разходи по рефинансирането на ипотеката, които понякога могат да достигнат няколко хиляди долара. 
 
Много от тях всъщност разчитат на своите родители да им помогнат с първоначалната вноска за жилището или с част от вноските за погасяване на заема. Младите американци са изправени пред по-спешни кредитни проблеми, като например изплащането на студентските си кредити.

И въпреки че са най-многобройното поколение в историята на Съединените щати, "милениалите" имат много по-малък шанс да се сдобият със собствено жилище, отколкото техните родители, баби и дядовци. 
 
Естествено, има и изключения от правилото, посочват от Caliber Home Loans. Младите хора с доходи от над 200 000 долара годишно представляват 25% от всички клиенти на консултантската компания.

Те, заедно с "бейби бумърите", търсят активно по-добри условия по ипотечните си заеми и искат да спесят пари, възползвайки се от ниските лихви. Много от техните връстници обаче просто не могат да си го позволят. 
 
Повече по темата можете да прочетете в материала на Kredit.bg
 
Ще продължат ли да поскъпват имотите в страната? Кои са едни от най-атрактивните проекти в големите градове днес? Удачен момент ли е да изтеглим кредит? Колко мога да спестя, ако рефинансирам задължението си днес?

Отговорите на всички тези въпроси ще научите на 25 септември от 17:00 ч. в литературен клуб "Перото" в НДК.

Входът е свободен! 


Повече информация можете да откриете на страницата на събитието във Facebook

 

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Kredit
# 0
18:01 | 24 January 2020
Изпратете ни имейл на FEDERALOAN@GMAIL.COM или whatsapp на +1847315716 и вземете най-добрия наличен онлайн заем в рамките на 2 часа
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg