EON от Vivacom променя начина, по който гледаме телевизия

5238
EON от Vivacom променя начина, по който гледаме телевизия

През последната година, с избухването на пандемията от COVID-19, хората започнаха да прекарват повече време вкъщи, а това означава и пред телевизора. В същото време обаче изискванията към телевизионните доставчици се увеличават с още по-бързи темпове.

В днешно време потребителите търсят не просто повече канали и по-добро качество, но и възможности за персонализация, интерактивност и не на последно място - т. нар. "on demand" услуги. Хората искат да гледат това, което им е интересно в момента, а не това, което "дават по телевизията".
 
На фона на тази тенденция можем спокойно да кажем, че новата платформа EON от Vivacom се появява точно навреме на българския пазар. Защото именно интерактивността и "умните" решения стоят в нейната основа.

Какво представлява EON TV?
EON е платформа, която включва иновативна телевизия и високоскоростен интернет. ТВ услугата предлага ексклузивно стрийминг съдържание и богата видеотека с над 10 000 заглавия, които ще се увеличават.
 
Обемът на съдържанието е впечатляващ, но всъщност най-голямото предимство на платформата не е в "количеството", а в "качеството" на предлаганите услуги. Защото начинът, по който функционира, е различен от
всичко, което се предлага до този момент на българския пазар.

Наборът от канали варира между 115 и 210, в зависимост отпакета, който потребителите са избрали – LIGHT, FULL или PREMIUM, като с всеки от тях компанията предлага и специален EON приемник (STB), който поддържа 4K HDR видео и е базиран на Android TV. Той има осемядрен процесор и на практика превръща всеки телевизор в смарт устройство. Т.нар. "smart box" поддържа 4K картина и Dolby Digital звук. В допълнение приемникът, приставката дава достъп до много други приложения за Android, включително стрийминг услуги, социални мрежи, браузъри и игри.

А потребителите, които вече имат „умен“ телевизор, могат само да свалят приложението EON Smart TV от стора на телевизора и да използват услугата без необходимост от приемник. Списъкът с всички препоръчани смарт телевизори, работещи с приложението, може да бъде открит на bg.eon.tv.

Телевизия на всяко устройство и за цялото семейство

Платформата предлага серия от новости за потребителите. Една от ценните функционалности е възможността за архив до 7 дни или „връщане" на
повече от 200 налични телевизионни канали до седем дни назад. Досега това беше възможно за доста по-малко канали.

Другaта много полезна функция е опцията за гласово търсене на български език. То се извършва през дистанционното и така потребителите лесно могат да намерят някой филм или предаване в богатото съдържание на платформата.

От гледна точка на персонализацията също има редица възможности. Новата платформа позволява да се създадат до пет профила, които да бъдат настроени в зависимост от това кой член на семейството ползва услугата. Освен това тя може да предлага филми, сериали и всякакво друго съдържание на база интересите на всеки отделен потребителски профил.

Не са забравени и най-малките членове на фамилията. EON предлага специален детски профил, в който съдържанието е подбрано спрямо възрастта и интересите на малчуганите и по този начин им осигурява забавно и защитено пространство където да се забавляват. Телекомът предлага и специално детско дистанционно EON Kids, което е по- лесно за използване от най-малките зрители. Те дори имат възможност да търсят филми и сериали по любимите си герои в детските видеотеки.

Друг голям плюс на EON е мобилното приложение, благодарение на което услугата е с еднакъв интерфейс на всяко устройство - смартфон, таблет, компютър или телевизор. То е налично в магазините App Store на Apple, Google Play на Android, AppGallery на Huawei и Windows Store на Microsoft, като може да се инсталира на всички съвместими с тях устройства.
 
Всички тези функционалности променят изцяло начина, по който едно домакинство може да гледа телевизия, най-вече от гледна точка на контрола и персонализацията на съдържанието. Можете, например, да започнете да гледате мач на телевизора вкъщи, а ако ви се наложи спешно да излезете, да го догледате на своя смартфон или таблет. 

А фактът, че за да се възползвате от възможностите на платформата, дори не е нужно да разполагате с "последната дума на техниката" съвсем не е за подценяване.


Какво включват различните пакети?

EON се предлага в три пакета – LIGHT, FULL или PREMIUM, които, освен телевизионно съдържание, включват и супер бърз оптичен интернет. Това е особено важно, като се има предвид, че през последната година прекарваме повече време не само пред телевизора за забавление, но и пред компютрите вкъщи, само че по работа. От тази гледна точка бързият интернет вече е необходимост.   

Пакет LIGHT разполага със 115 канала, от които над 40 са в HD качество, достъп до по-голямата част от видеотеката и оптичен интернет със скорост до 100 Mbps. Вторият план – FULL предоставя над 170 канала, от които 55+ в HD качество, достъп до видеотеката, включително каталога на Pickbox Now и интернет със скорост до 500 Mbps.

PREMIUM пакетът е този, с който потребителите ще имат достъп до пълните възможности на EON. Той предлага над 210 ТВ канала, от които над 80 в HD качество, цялата видеотека заедно с каталога на HBO OD и супер бърза интернет свързаност със скорости до 1 Gbps.

Важна подробност е, че броят на каналите е реален и не се включват дублирани такива, като например един и същи канал, който "се брои" два пъти заради различното качество на картината.

Пакетите EON FULL и EON PREMIUM се предлагат на цена от 1 лв. на месец за първите четири месеца, след което тя става съответно 33.90 лв. на месец за FULL и 59.90 лв. на месец за PREMIUM.

А пакетът EON LIGHT струва 1 лв. на месец в първите два месеца, след което цената му е 27.90 лв. на месец.
Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg