iuvo: Все повече банки развиват peer-to-peer платформи

4144
iuvo: Все повече банки развиват peer-to-peer платформи

Платформите за peer-to-peer финансиране навлизат все повече в бизнеса на традиционните финансови институции. Банките във Великобритания и САЩ или закупуват подобни платформи, или вече развиват свои собствени. Това стана ясно от думите на Ивайло Иванов, оперативен директор на платформата за peer-to-peer пазар за кредити (lending) iuvo Group.

"Всяка банка във Великобритания в момента или купува платформа, или развива собствена такава, без изключения. Тенденцията в САЩ е подобна, очаквам, че тя би се случила и в останалата част на Европа", каза Иванов по време на форума "Шумът на парите", провеждан в София и организиран от Profit.bg.

Според Иванов, представителите на традиционните финансови услуги вече са доста по-умерени по отношение на P2P финансирането. "И двете страни са отворени, не да се избутват една друга от пазара, напротив - и двете страни са отворени заедно да еволюират в нещо ново", посочи Иванов.


По думите му, в последните 5 години все повече младежи, завършващи добри университети, започват работа във финтек проекти, вместо да търсят реализация в консултански компании. "Това е прекрасен знак, че в тази сфера ще има качествени хора", каза оперативният директор на iuvo.  

За доброто бъдеще на финтек технологиите в света на финансите свидетелства и фактът, че във Великобритания бяха въведени данъчни облекчения за хора, които инвестират в p2p lending активи, като, според Иванов, това означава, че този пазар ще получи своята дългосрочна подкрепа. 

Спонсори на проявата през 2017 г. са Уникредит Булбанк, Алкомет, Адмирал Маркетс, Сирма Груп Холдинг, Amundi Asset Management, iuvo, Интернационал Хотел Казино & Тауър Суитс, Регус България, LG, Mastercard, Garitage Park и Американският университет в България.

Медийни партньори на Шумът на парите' 2017 са Novini.bg, Economic.bg, Broker.bg, списание Икономика, Kaldata.com, Offnews, SmartMoney.bg и Enterprise Europe Network.

Повече информация за лекторите и програмата на събитието може да намерите на https://profit.bg/forum/ или във Facebook

Българският бизнес

Всичко по темата Шумът на парите 2017

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg