Доходността от недвижими имоти във Франция изпреварва тази от фондовия пазар за 2006 г.

859
Доходността от недвижими имоти във Франция изпреварва тази от фондовия пазар за 2006 г.

Възвращаемостта на инвестициите във френска недвижима собственост през изминалата година е преминала границата от 20% и е била най-висока от 1998 година насам, посочиха данни на IPD.

Към края на миналата година инвестициите във френска недвижима собственост са донесли на притежателите си доходност от 21.7% на годишна база.

За трите години до 2006-а възвращаемостта на инвестициите е възлязла на 15.6%, а за петгодишен период на 12.7%, посочиха още изнесените данни.

За годината постигнатата доходност от инвестиции в недвижими имоти е превишила тази от инвестиции в акции, възлязла на 20.9% и отрицателната доходност от 0.9% от инвестиции в облигации.

В основата на добрите резултати, постигнати от инвестициите в недвижими имоти е стоял капиталовият ръст от 15.3%, в сравнение с едва 8.8% през 2005 година.

Сектора на търговската недвижима собственост за шеста поредна година е бил най-добре представящият се сектор със сумарна доходност от 23.7% за годината.

Ръстът на почти всички сектори на недвижима собственост е превишил 20% според изнесения доклад.

Офис-секторът е донесъл доходност за инвеститорите в размер на 21.8% през изминалата година, в сравнение с 12.9% през 205 година.

Изнесените данни поставят Франция на второ място по реализирана доходност сред страните, отчели резултатите си за изминалата година непосредствено след Ирландия, където инвеститорите са реализирали доходност от 27.2% и пред Великобритания с 18.1%, Дания с 17.8% и Норвегия с 17.6%.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg