Доходността от отдаване под наем на жилища в Европа - значително над тази в САЩ

725
Доходността от отдаване под наем на жилища в Европа - значително над тази в САЩ

Средното ниво на наемите на жилища в Европа се е повишило с 2.1% през първото полугодие, в сравнение със същия период на миналата година, сочи изследване, направено сред 17 европейски държави от консултантската агенция Feri Rating & Research GmbH.

Наблюдава се известно забавяне в темпа на повишение на наемите в Европа, като за сравнение, през същия период на миналата година те са регистрирали ръст от 2.7%.

В най-голямата световна икономика - щатската, нивата на наемите са отбелязали значително по-голямо повишение през шестмесечието, като са се повишили с 3%.

Най-голямо повишение са отбелязали наемите в Белгия и Полша, където те са нараснали за първите шест месеца с 3.7%, а най-малко във Великобритания, където ръстът е бил едва 1.2%.

За сравнение, през първото полугодие на 2006-а наемите в Белгия отново са били най-повишаващите се, като тогава са нараснали с 4.1%.

Според агенцията през следващото полугодие се очаква нивата на наемите в Европа да отбележат нов ръст от 2.4%.

Средната доходност от отдаването на жилища под наем в Европа значително е изпреварвала тази в САЩ, като в 17-те страни тя е възлизала средно на 5.1% за полугодието, на фона на едва 3.9% в САЩ.

По отношение на доходността от наеми, сред изследваните страни тя е била най-висока в Чехия и Унгария, възлизаща съответно на 8.6 и 8.3%, което е повторение на тенденцията от миналата година.

Следващи по доходност по този показател са Холандия и Полша с доходност при отдаването на жилищни имоти под наем в размер на 6.2 и 6.1%.

Най-ниска е била доходността в Ирландия, възлизаща на едва 3%, следвана от Франция с 4.1%.

Тук очакванията са доходността от отдаването на жилища под наем в Европа да се запази при относително високи нива, като за следващата година се прогнозира 5%, като толкова се очаква да се запази тя и за периода 2009-2016 година.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg