Оптимизъм на пазара на имоти във Великобритания

975
Оптимизъм на пазара на имоти във Великобритания

Пазарът на недвижими имоти във Великобритания е регистрирал известно подобрение, като нараства броят на наблюдателите, които отчитат повишение на цените на имотите до най-високото им ниво от две години насам.

В изследване на RICS броят на отговорилите, че цените на имотите се повишават, е надминал с 22 процентни пункта този на отговорилите, че през септември цените са падали. За сравнение превеса на този процент през август е бил от едва 10 процентни пункта.

Липсата на предлагане до голяма степен стои в основата на повишението на цените, като на пазара не се появява ново строителство. Този дисбаланс се очаква да предопредели по-нататъшно повишение на цените на имотите в краткосрочен план.

Повишаващите се цени на финансовите активи може да окуражи британската икономика да излезе от рецесията, коментират още специалистите. Това безспорно се отразява и ще продължи да се отразява на пазара на имоти.

Междувременно стана ясно, че банките са одобрили с около една трета повече ипотечни кредити през август в сравнение със същия месец на предходната година.

Други доклади за състоянието на икономиката също подкрепят тезата за възстановяване на пазара.

Доверието в сектора на имотите е при най-високото си ниво от преди началото на кризата от август 2007 година. Цените достигнаха своята най-висока стойност през октомври 2007 година.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg