Британците е по-вероятно да умрат, отколкото да платят ипотеката

5090
Британците е по-вероятно да умрат, отколкото да платят ипотеката

Високите цени на недвижимите имоти във Великобритания ги правят изключително недостъпни в условията на слаб ръст на доходите. Това означава, че на хората им отнема по-дълго да плащат ипотечните си задължения.

Ето защо някои финансови институции, като Nationwide, повишиха границата, до която хората могат да плащат ипотечните си кредити. В случая горната възрастова граница е повишена с 10 години - до 85-годишна възраст.

Предвид на факта, че средната продължителност на живот във Великобритания в момента е 81 години, това означава, че е много възможно британците с ипотечен кредит да не доживеят да видят как приключват с изплащането на задълженията си.

„Достъпът до кредити за по-възрастните хора бе до голяма степен ограничен и това създаваше проблеми“, коментираха от Nationwide във връзка с решението си.

Новите условия на Nationwide влизат в сила от юли, което означава, че хората на възраст 60 години ще могат да теглят 25-годишни ипотечни кредити.

През изминалата седмица от друга финансова институция - Halifax, също повишиха границата на допустимата възраст за изплащане на ипотечните кредити от 75 на 80 години.

За сравнение, в други кредитни институции като Barclays, горната възрастова граница е при ниво от 70 години.

Голямото повишение в цените на имотите във Великобритания доведе до това хората много по-късно да си позволяват покупка на имот, когато са спестили достатъчно средства.

Обикновено от британците се изисква самоучастие между 5 и 20% от продажната цена на имота, което означава, че трябва да са спестили сериозна сума, преди да пристъпят към това действие.

Средната продажна цена на имотите в момента е 291 504 паунда, докато тази в Лондон е значително по-висока при 551 000 паунда. За сравнение, средният доход на обикновения британец е 24 300 паунда, като е само с 3% над нивата му от 2007-2008 година.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Ba Na Hills - слънчевата земя на чудесата

Кацнал на висок хълм, който гарантира прекрасен природен пейзаж,...