Пазарът на недвижимо имущество може да се размекне, повлиян от кризата в щатската икономика и люшкащите се световни финансови пазари, но за Азиатския пазар въпросът е "В коя област да се инвестира?".

По цялата територия на Азиатския континент цените на жилищата са високи вследствие на стабилния растеж на икономиките и непрекъснатите инвестиции в строителния сектор.

От всички азиатски пазари най-горещ е китайският, въпреки че инфлацията сред цените на жилищата там изважда някои хора от бизнеса, което тревожи много от институциите, имащи власт в сектора.

Много китайски строителни компании спекулират с действителната стойност на предлаганите от тях имоти, като най-драстични примери за това се виждат на север от Шанхай където квадратният метър на новопостроен апартамент се предлага на цена от 17 000 долара.

Друга тревожна тенденция е липсата на надеждна кредитна информация на азиатските пазари което създава предпоставки за рискови инвестиции, особено в Китай.

В Индия цените на недвижимата собственост са се повишили с около 30 до 40% за изминалите две години. Новата точкова кредитна система се очаква да помогне на банките за по-добра работа от тяхна страна и намаляване на рисковете при инвестиции.

Хонг Конг все още се възстановява след кризата на азиатските финансовите пазари от края на 90-те години, като временното правителство отчита известен прираст през Септември.

В Сингапур бумът във високите технологии помогна за покачване в цените на жилищата с 8.3% за второто тримесечие спрямо първото.