Френският гигант за търговия на дребно Carrefour, който е добре познат и на нашия пазар, обяви, че планира да привлече около 43.5 млн. евро за дъщерното си дружество за търговски имоти Carrefour Property Development, информира PropertyEU.

Според съобщението на компанията увеличаването на капитала ще стане с помощта на издаването на нови акции, както и даване на определени привилегии на някои от по-големите вече съществуващи акционери.

Набраните финансови средства ще бъдат използвани за финансирането на покупка на различни имоти, които се очаква да бъдат придобити в края на тази година.

Някои от плановете предвиждат закупуването на нови супермаркети и търговския имоти на територията на Франция.

Преди няколко месеца от Carrefour обявиха, че са продали недвижими имоти на стойност 1.5 млрд. евро като част от своята нова стратегия за превръщане на този бизнес във втори основен за компанията.

Освен това френският търговец на дребно има намерение да основе свое ново подразделение - Carrefour Property, на което има намерение да прехвърли около 60% от собственото си портфолио, което е на стойност между 20 - 24 млрд. евро.