Правителството прехвърли безвъзмездно държавни имоти на общините Годеч, Никопол, Левски и Сливница.
Община Годеч ще ползва втория етаж от сградата на ул. „Република” №1, за да осигури помещения за дейността на пенсионерските сдружения, синдикатите, сдружението на ветераните от войните в България и др.

На община Левски правителството прехвърли имот в землището на с. Градище. Местната власт е предвидила средства за ремонт и ще ползва сградите за задоволяване нуждите на земеделските стопани от складови помещения.
Кабинетът промени статута на имот с отпаднала необходимост за МВР от публична в частна държавна собственост и го предостави на община Сливница.

Теренът с изградени в него 14 сгради се намира в землището на с. Братушково и е с площ 470 дка. Местната власт ще може да го използва за развитието на спортни, младежки и туристически дейности, както и да кандидатства в различни европейски програми и проекти.

На община Никопол е прехвърлена собствеността върху 12 терена в с. Санадиново. Това ще позволи реконструиране и рехабилитация на пътя Бацова махала – Новачене/Санадиново – граница с община Белене – Петокладенци – граница с община Левски – Стежево, който осигурява достъп до площадката на регионалната система за управление на отпадъците в регион Левски (Никопол).

С друго решение Министерският съвет предостави за безвъзмездно ползване на „Скай Шумен“ за срок от 10 години имот, намиращ се в землището на с. Градище, община Шумен.

Сдружението ще извърши ремонт на бившето селскостопанско училище, за да отговаря на изискванията на Закона за гражданското въздухоплаване. Теренът ще се ползва за спортната дейност на клуб по въздушни спортове.

Правителството обяви проектирането и изграждането па Граничен контролно-пропускателен пункт „Рудозем – Ксанти” за национален обект. Това ще облекчи и ще спести средства от държавния бюджет за извършването на административните процедури, свързани с изработването и одобряването на Подробен устройствен план - план за регулация и застрояване за обекта и ПУП - Парцеларен план за подходен път към Граничен контролно-пропускателния пункт.