повече туристи и инвеститори, пише PropertyEU.

Страните членки ще стартират мащабна рекламна кампания за крайморските части на страната и териториите около столицата Талин, известни с уникално красивата си природа.
Желанието на всички е да бъдат привлечени повече чуждестранни инвеститори и посетители, казват от министерството на туризма на страната.

За сега опитите за привличане на по-мащабни чуждестранни инвеститори се развиват добре. Китайска компания има намерение да инвестира около 220 млн. евро в изграждането на терминал за обработка на контейнери и складови помещения на пристанището в Талин.

Според плановете на китайската компания, съоръженията трябва да започнат да работят най-късно до края на 2011 г. Построяването на подобно съоръжение цели да превърне естонската столица в едно от най-големите пристанища в Балтийско регион.

Неотдавнашно проучване на Knight Frank нареди Талин на трето място сред най-добрите градове в Европа за инвестиция.

За този факт до голяма степен влияят силната икономика, големият недостиг на нови жилища, което привлича на пазара все повече строителни компании, ниското нива на корупция, както и данъчното облагане за развиване на дейност, което е много по-добро от това в страните от Източна Европа.

Старият град на Талин е включен в списъка на UNESCO за местата по света, които се считат за световно културно наследство. Освен това градът беше избран за европейска столица на културата през 2011 г.