Ако имахте възможността да си изберете жилище и нямахте никакво ограничение в бюджета си, къде бихте избрали да бъде вашият дом?

На този въпрос 24.6% от запитаните французи отговарят: "В къща на село", докато 22.3% се виждат във вила, а 14.8% си мечтаят за огромен апартамент, сочи френското електронно издание Explorimmo.com.

Според анкетата, направена от агенция "Century 21", най-много са хората, които са вдъхновени от идеята да направят околосветско пътешествие. Въпреки че цената е основен критерий за избора на жилище, сред анкетираните преобладават онези французи (66%), които си мечтаят за спокойствие и уют в дома и които искат да го постигнат поне за 15 минути на ден.

Тези данни говорят за мечтаната промяна в начина на живот на жителите на Франция, защото анкетата доказва, че все повече французи искат спокойствие.

По принцип приоритет за французите е да се погрижат за комфорта на децата си, като за всяко има отделна стая. След това като приоритет се нарежда това училището да бъде близко до дома, а също и наоколо да има парк, в който децата да могат да играят. Докато желанието на родителите да живеят близо до мястото, където работят се нарежда едва на 7-о място, сочат данните от анкетата.

35% от запитаните са отговорили, че им е абсолютно необходимо на не повече от 500 метра от дома им да има спирка за градския транспорт, показват още данните от анкетата, публикувана от Explorimmo.com.